menu
Word Lid
Vlaams Belang provincie Antwerpen doneert 5000€ aan VZW Feestvarken

Het Vlaams Belang van provincie Antwerpen heeft deze voormiddag een cheque overhandigd aan vzw Feestvarken. De partij heeft deze donatie gedaan in het kader van haar ‘een hart voor onze mensen’-campagne, in aanloop naar Kerstmis. Afgelopen weken gaven tal van Antwerpse partijafdelingen gratis soep en chocomelk weg om aandacht te eisen voor de groeiende armoede bij ons. Ook werden er middelen ingezameld voor het goeie doel. Vrijdag werden die centen officieel overhandigd. “Ook bij ons is er armoede, en die groeit, door de bikkelharde energiecrisis. Gelukkig zijn er organisaties zoals Feestvarken die de pijn verlichten. We geven hen graag een duwtje in de rug.”

Deze voormiddag heeft het provinciale bestuur van het Antwerps Vlaams Belang een omvangrijke gift overhandigd aan vzw Feestvarken van vijfduizend €. De partij had de weken ervoor op tal van markten, pleinen en in straten gratis soep uitgedeeld om donaties in te zamelen voor het goeie doel. In Provincie Antwerpen werd vzw Feestvarken gekozen.

“‘Een hart voor onze mensen’ zijn niet enkel woorden”

“De mensen van vzw Feestvarken doen fantastisch werk, dat hebben we met onze ogen kunnen zien”, reageert Ellen Samyn. “Organisaties als vzw Feestvarken helpen de hulpbehoevenden waar de overheid tekortschiet. En dat is broodnodig, want de overheid faalt wel degelijk. De groeiende energiearmoede heeft immers structurele, politieke oorzaken.”

"Want dat er eindelijk, na immense druk van het Vlaams Belang, een normaal btw-tarief van 6% in plaats van een luxetarief van 21% op energie is ingevoerd, is een goeie zaak”, gaat Samyn verder. “Maar er is nog veel werk aan de winkel. Met enkele eenmalige toelages komen de mensen die net niet in aanmerking komen voor het sociaal tarief er niet. En al zeker niet als de regering de btw-verlaging gaat compenseren door hogere accijnzen, iets wat De Croo al heeft beloofd.”

“Het is nu de moment om te besparen op het systeem“, vindt en besluit Samyn. ”Denk maar aan het afschaffen van de Senaat, de provincies, de intercommunales enzoverder. Ook door het afschermen van de Sociale Zekerheid voor vreemdelingen kunnen we honderden miljoenen besparen. Die middelen kunnen direct worden omgezet in een lagere energiefactuur en in nieuwe eigen energieproductie via kerncentrales. Zo helpen we onze mensen niet alleen even, maar duurzaam.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF